top of page

Breathwork
Genezing van binnenuit

Sharon. ui icon2.png

Breathwork ook wel ademwerk genoemd neemt steeds meer in populariteit toe. Breathwork is een verzamelnaam voor veel verschillende ademhalingstechnieken die je kunt toepassen in je dagelijkse leven. Het is een mooie manier om meer verbinding met jezelf te krijgen en het levensenergie weer opgang te brengen zodat jij in gezondheid kunt komen. 

Het eerste wat wij doen als we geboren worden is ademen, het lijkt allemaal vanzelfsprekend echter kan het ademcentrum ontregeld raken. Volgens een Britse studie uit 2005 is dat bij ongeveer een op de tien mensen het geval.  Door een onderliggende ziekte, een verkeerde lichaamshouding, rugpijn, onverwerkte emoties, door stress of na een operatie. Dit kan tal van lichaamsprocessen verstoren. Een verkeerd adempatroon kan leiden tot een te laag koolzuurgehalte in het bloed. Om dat te compenseren trekken de bloedvaten in de hersenen samen met als gevolg: duizelingen, tintelingen, wazig zien en hartkloppingen en vaak een intense vermoeidheid. 

Wat kan breathwork voor jou betekenen?

– Meer liefde en dankbaarheid ervaren

- Leer je lichaam weer ontspannen

– Waardevolle inzichten over jezelf, vanuit je onderbewustzijn

– Meer focus en doelgericht te werk gaan

– Verhogen van zelfvertrouwen

– Merkbare toename levensenergie en vitaliteit

Het loslaten van blokkades, oude patronen of emoties zoals verdriet, angst, boosheid

– Pijnbeheersing

– Bij gebrek aan creativiteit kun je je geïnspireerd voelen

– Balans van het zenuwstelsel

– Verwerken van trauma

 

Heb je te maken met een van de volgende punten dan is het advies om dit eerst met je behandelaar te bespreken ook bij twijfel:

– Epilepsie

– Hoge bloeddruk

– Recente hersenbloeding / tia

– Zwangerschap

– Schizofrenie / bipolaire stoornissen / psychose

Wat kun je ervaren tijdens een breathwork sessie?

Tijdens het ademen kun je tintelingen en vibraties voelen door je heel je lichaam, je kunt het ineens warm of koud krijgen en kleine schokjes ervaren in je lijf. Je kunt ervaren dat de spieren rondom je mond, handen of bijvoorbeeld je kuiten samentrekken, Geen zorgen dit hoort er allemaal bij. 

bottom of page