Chocolade recept, bomvol antioxidanten, vitamine en mineralen

Ik deel één van mijn favoriete cacaorecepten met je. Want oh! Wat is ie heerlijk gezond en bijzonder, een echte super food als je het mij vraagt. Bijzonder aan deze cacao is dat het groeit in een biologisch voedselbos in Guatemala.

Straw hats

De cacao wordt met de hand geselecteerd en op ambachtelijke wijze bereid met kennis die generaties lang wordt doorgegeven. De cacao wordt minimaal verwerkt, waardoor alle gezonde en actieve voedingsstoffen zoals de mineralen calcium, magnesium, chroom, ijzer, zink en koper behouden blijven. Het blijkt dat cacao meer antioxidanten bevat dan de meeste groenten en fruit. Dit heeft vele voordelen voor de gezondheid. Wist je dat pure cacao neurocognitief versterkende effecten heeft?


Wist je dat:

Er in chocolade een stofje zit waar je vrolijk van wordt? Bij het eten van chocolade komt er endorfine vrij in de hersenen, wat een gelukkig gevoel teweeg brengt..- Chocolaterie Leopold -

Recept chocolade

Voor de chocolade gebruik ik maya criollo guatemala - 100% cacao. Je kunt het eventueel bestellen.


Wat heb je nodig?

75gr cacao

Mix van noten die je lekker vindt

2x theelepels kaneel

2 á 3 eetlepels Agavesiroop

Snufje Himalaya zout

250ml kokosolie

Voor de liefhebbers een handje kokossnippers


Cake bakvorm

1 eetlepel kokosolie om in te vetten


Bereiden

Smelt alle ingrediënten samen in een pannetje voor 4 à 5 min op laag vuur, goed blijven roeren met een garde. Schenk het cacaomengsel in een ingevette cake bakvorm en doe daarin alle noten en kokossnippers. Hoe smaller het bakje hoe dikker de chocolade. Even afkoelen en daarna in de koelkast.


Houdt de chocolade koel want bij warme temperaturen gaat het smelten.


Muzikale Cacao Ceremonie en kookworkshop

EEN ANDERE KIJK OP VOEDING

Een dag vol creatieve kookinspiratie. We openen de dag met een muzikale cacao ceremonie. Dit eeuwenoude ritueel, afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika, wordt gezien als de ultieme hartopener. Rauwe cacao is rijk aan tal van voedingstoffen waar ik tijdens de workshop meer over ga vertellen. Daarnaast heeft cacao een genezende werking op het mentale, fysieke en spirituele lichaam.


2022 is jouw jaar, ben je klaar om the next step in

jouw gezondheid te nemen? Wil jij op een nieuwe en

andere manier geprikkeld worden?

Ik zeg LET'S GO... Een dag om niet te vergeten,

een dag helemaal voor jou!118 weergaven0 opmerkingen