
Fluwelen courgettesoep en groene kruiden
Wat een feest aan groene voedingsstoffen in een kommetje. Frisse soep recept die ook op een warme dag lekker is.

Tekst
Fresh soup is filling up your heart
“A home is a place where a pot of fresh soup simmers gently on the hob, filling the kitchen with soft aromas . . . and filling your heart, and later your tummy, with joy.” - Keith Floyd -
Hieronder vind je het recept voor courgettesoep met spinazie appel
RECEPT
Wat heb je allemaal nodig?
2x eetlepel biologische kokosolie
2x biologische courgette (ontpit)
3x biologische middelgrote zoete aardappelen
1x grote biologische witte ui
3x biologische knoflookteentjes
4 cm verse biologische gember
Klein handje verse biologische dille
7x biologische salie blaadjes
2x theelepels rode paprika poeder
1x eetlepel lavas
1 liter biologisch groentebouillon
Keltische zeezout
Gemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de kokosolie in een (soep)pan. Snijd de courgette in gelijke stukken van ca 3 cm en voeg ze toe aan de pan. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van ca 2 cm en voeg deze toe aan de courgette. Bak dit voor een paar minuten.
Snipper de ui, knoflook en gember en fruit deze mee in de pan. Laat even alles lekker samen pruttelen. Voeg de gember, dille en salie, paprikapoeder en lavas toe en bak dit één minuut mee. Je kunt Keltisch zeezout en gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen. Alles rustig laten koken en met een staafmixer mixen.
Enjoy!
Wist je dat 4x per week soepen eten als ontbijt goed voor je gezondheid is?
Wil jij ontdekken wat mindful koken voor jou kan kan betekenen?