
Kurkuma latte recept
Het recept voor kurkuma latte vindt haar oorsprong in India, waar dit gezonde drankje al duizenden jaren wordt gedronken. Volgens de traditionele geneeswijze in India, Ayurveda (een 5.000 jaar oude Indiase geneeskunde) kent het hoofdingrediënt veel gezondheidsvoordelen.

De laatste tijd wordt de kurkuma wortel onderzocht in verschillende wetenschappelijk onderzoeken. Kurkuma heeft namelijk het actieve ingrediënt curcumine dat vele gezondheidsvoordelen zou hebben. Bij verschillende ziektes zoals Alzheimer, MS, reumatische klachten en psoriasis worden positieve resultaten gezien wanneer kurkuma wordt gebruikt.
10 voordelen volgens ayurvedische geneeskunde op een rij
1. Bevat veel antioxidanten (antioxidanten zijn stoffen die cel schade bestrijden)
2. Kan ontsteking en gewrichtspijn helpen verminderen
3. Het voorkomen van griep en verkoudheid
4. Het voorkomen hart -en vaatziekten
5. Kan geheugen en hersenfunctie verbeteren
6. Kan de stemming verbeteren
7. Helpt bij het verlagen van de bloedsuikerniveau
8. Kan het risico op kanker verlagen
9. Helpt bij een gezond spijsvertering
10. Rijk aan calcium en vitamine D
"Ayurveda wijst ons de weg naar een leven in balans, de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid."
Recept
Tijd: 5 min.
Recept voor 2 personen
400 ml vers amandelmelk
1 theelepel gemalen biologische kurkuma
½ theelepel kaneel
½ theelepel kardemom
Snufje gemalen zwarte peper
1 eetlepel ahornsiroop of agavesiroop
Voor een extra dimensie kun je ook 1 cm verse biologische gember toevoegen.
Bereiding
Verwarm de amandelmelk zachtjes in een steelpannetje. Breng het niet aan de kook.
Voeg alle specerijen en de siroop toe en roer goed door. Serveer direct.
Natuurlijk telt kurkuma ook andere positieve eigenschappen. Bekijk mijn kennisbank voor meer informatie over kurkuma.
Enjoy!
