Pastinaak - venkel mosterdsoep

Nog even genieten van de laatste lentegroente voordat we overgaan naar het zomerseizoen. Tijdens de lente ontwaakt de natuur en beginnen de planten te groeien. Je krijgt zin om plannen te maken en je staat in je volle creatieve potentie. Je zult merken dat, wanneer je met de seizoenen meegaat, je ook daadkrachtiger in het leven staat. Je plannen en ideeën kun je dan ook succesvoller uitvoeren. Probeer vaker te ontbijten met verse soep en maak je plannen en ideeën werkelijkheid. Een sterke spijsvertering is de sleutel tot vitaliteit en groei.

Straw hats

Let op! Ben je allergisch voor karwijzaad, dan kan het zijn dat je ook allergisch bent voor venkel. Allergieën hebben vaak te maken met mineralen tekorten.


Wist je dat


De maag houdt van warm en vloeibaar eten. Warm ontbijten heeft een heilzaam effect op lichaam en geest.


RECEPT Wat heb je allemaal nodig:

  • 25 gr gras roomboter

  • 1x venkel

  • 3x pastinaak

  • 1x zoete aardappel

  • 1x ui

  • 1x knoflookteentje

  • 15 gr verse dille

  • 25 gr verse gember

  • 1,5 liter verse groentebouillon of 3 bouillonblokjes (met 1,5 liter water)

  • 1 tl karwijzaad

  • 1 et grove mosterd

  • Keltisch zout

  • 15 gr verse koriander om te garneren

(Mijn voorkeur gaat uit naar zuiver en voedzame biologische producten)



Bereiding

Verhit de roomboter in een (soep)pan. Snijd het loof van de venkel (de groene stengels) af en Snijd de venkel doormidden en verwijder de voet. Leg de helften met de platte kant op een plank. Snijd daarna beide helften in kleine reepjes.


Schil en snijd de pastinaak in gelijke stukken van ca 3 cm en voeg ze toe aan de pan. Schil de zoete aardappelen, snij deze in blokjes van ca 2 cm en voeg deze toe aan de venkel en pastinaak. Bak dit voor een paar minuten.


Snipper de ui, gember en knoflook. Fruit deze mee in de pan. Laat alles even lekker samen pruttelen. Voeg de verse dille toe en bak deze één minuut mee. Voeg dan de groentebouillon, karwijzaad en de mosterd toe aan de soep.


Je kunt Keltisch zeezout naar smaak toevoegen. Alles rustig laten koken en met een staafmixer mixen. Gebruik koriander om te garneren.


Enjoy!


Wist je dat 4x per week soep eten als ontbijt goed voor je gezondheid is?




Muzikale Mindful Kookworkshop

EEN ANDERE KIJK OP VOEDING

Wat betekent vitaal zijn eigenlijk precies en wat heeft voeding voor effect op jouw dagelijks leven? Je lichaam op de juiste manier voeden verlaagt de kans op chronische ziektes aanzienlijk en heeft bovendien een positief effect op je energieniveau, zelfvertrouwen en weerbaarheid.


Voeding is heel persoonlijk, wat voor de één gezond is hoeft dat voor een ander niet te zijn. Wat heeft JOUW lichaam nodig? Door kleine veranderingen in je voedingspatroon aan te brengen kun je al grote stappen zetten in je gezondheid.


2022 is jouw jaar, ben je klaar om the next step in

jouw gezondheid te nemen? Wil jij op een nieuwe en

andere manier geprikkeld worden?

Ik zeg LET'S GO... Een dag om niet te vergeten,

een dag helemaal voor jou!







197 weergaven0 opmerkingen