Wat kan de peer voor jou betekenen?

Zoals wij mensen een eigen karakter hebben, hebben fruit, groente, planten en kruiden dit ook. Wat kan de peer ons allemaal vertellen en wie zijn de smaakvrienden die zijn kracht en smaak naar boven halen?

Peren zijn lekker sappig en hebben een lichtzoet tot zoete smaak. Peren staan bekend om hun daadkrachtige en evenwichtige karakter. Dit betekent dat de peer goed naar zijn gevoel luistert, zelfverzekerd is en innerlijke kracht heeft.


Verlang jij naar een peer? Dan kan dit erop wijzen dat je verlangt naar het gevoel “ik kan op mezelf bouwen’’ of ik laat me niet uit mijn evenwicht halen door anderen. De energie van de peer en zijn voedingstoffen werken aardend, voor een sterk fundament. Peren bevatten veel kalium, koper, vitamine C en borium. Kalium, koper en borium zijn belangrijke mineralen die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren, denk aan:


Peren bevatten veel kalium, koper, vitamine C en boron. Kalium, koper en boron zijn belangrijke mineralen die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren, denk aan:

 • Positieve werking op de maagfunctie

 • Helpt bij het afvoeren van toxische stoffen

 • Is goed voor haar, nagels en boten

 • Helpt de vitamine D spiegel in balans te houden

 • Helpt je om uit je schulp te komen en om helder te denken

 • Houdt de bloeddruk in balans

 • Helpt je om je kwaliteiten meer te ontplooien

 • Aanmaken van collageen

 • Betrokken bij productie van energie

 • Ondersteunen van het immuunsysteem

 • Positieve werking op het zenuwstelsel

Bron: De synergie tussen mineralen en belangrijke lichaamsprocessen


Wie zijn de smaakvriendjes van de peer?

De volgende producten halen de kracht en de smaak van de peer omhoog:

- Venkelzaad - Ahornsiroop

- Vijg - Kardemom

- Gember - Geitenkaas

- Hazelnoten - Appel

- Pure chocolade - Basilicum

- Dragon - Pinda

- Salie - Mango

- Kaneel - Jeneverbes

- Rabarber - Pecannoten

- Kastanje - Dadel

- Steranijs - Kokos

- Korianderzaad - Vlierbessensiroop

- Citroenzeste


Er zijn tal van combinaties die je kunt inzetten om aan je voedingstoffen te komen en je zintuigen naar the next level te brengen. Niet alleen ingrediënten spelen een rol bij de smaak maar ook de bereidingstechniek. Denk hierbij aan grillen, roosteren, pocheren, flamberen, marineren of bakken.


Wanneer kun je het beste peer eten?

Het seizoen van zowel hand- als stoofperen begint in september en eindigt zo’n beetje in maart. Mijn advies is om de seizoenkalender te volgen zodat je het hele jaar door gevarieerd voedsel binnenkrijgt en je met het ritme van de natuur meegaat. Seizoenproducten zijn over het algemeen beter van smaak, goedkoper en bevatten meer voedingstoffen.


Ons lichaam heeft per seizoen andere behoeftes, hoe mooi is het als je je lichaam kan voeden met wat je werkelijk nodig hebt? Ik geloof dat je hiermee je gezondheid echt zult bevorderen.


Hoe kies je de juiste peer?

Een biologische peer bevat meer smaak- en voedingstoffen dan een niet biologische peer.

De peer is geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën en/of genetische modificatie dus ook nog eens beter voor je gezondheid. De peer staat dan volledig in zijn kracht en dit is precies wat je zelf ook wilt ervaren bij het eten van een peer.


Bij aankoop hoort een peer stevig aan te voelen en er onbeschadigd uit te zien. Door het vruchtvlees naast het steeltje zachtjes in te drukken kun je het rijpheidstadium bepalen. Als het vruchtvlees op deze plek iets meegeeft, is de vrucht rijp. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.


Zin in peer gekregen? Probeer ook eens de peren smoothie


43 weergaven1 opmerking