Zoete aardappelsoep met tomaat, wortelen en dille

Soepen maken blijft nog steeds leuk om te doen. Je kunt eindeloos blijven variëren. Het is makkelijk en het is ook nog eens super gezond voor je! Het is niet alleen een goede manier om meer groente te eten, je krijgt ook nog eens extra vocht, mineralen en andere belangrijke voedingstoffen binnen.

Straw hats

Ik gebruik het liefst biologische producten met meer smaak en vol van voedingstoffen. Bestrijdingsmiddelen kunnen namelijk invloed hebben op de smaak van een groente of fruitsoort en de bodem uitputten. Biologische voeding wordt geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën, hormonen, antibiotica of genetische modificatie.


Ik ben ervan overtuigd dat wij onze kwaliteit van leven kunnen verbeteren door het eten van juist voedsel en het gebruik van zuiver water. Om genoeg voedingstoffen binnen te krijgen kun je de volgende soep bereiden als ontbijt, lunch of diner.


Fresh soup is filling up your heart


There is nothing like soup. It is by nature eccentric: no two are ever alike, unless of course you get your soup in a can.- Laurie Colwin -


RECEPT Wat heb je allemaal nodig:

  • Kokosolie

  • 500 gr biologische zoete aardappel

  • 300 gr winterpeen

  • 2 cm verse biologische gember

  • 1x biologische ui

  • 2x biologische knoflookteentjes

  • 3x biologische tomaten (pellen en ontpitten)

  • 1 flinke eetlepel biologische tomatenpuree

  • 15 gr verse dille

  • 5 a 7 blaadjes salie

  • 1x theelepel kaneel

  • 1 liter verse groentebouillon of 2 bouillonblokjes (met 1,2 liter water)

  • Keltisch zout en gemalen peper


Bereiding

Verhit de kokosolie in een (soep)pan. Snijd de winterpenen in gelijke stukken van ca 3 cm en voeg ze toe. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van ca 2 cm en voeg deze toe aan de winterpenen. Bak dit voor een paar minuten.


Snipper de ui, knoflook en gember en fruit deze mee in de pan. Laat even alles lekker samen pruttelen. Voeg de tomatenblokjes, dille en salie toe en bak dit één minuut mee. Voeg dan de groentebouillon, kaneel en tomatenpuree toe aan de soep.


Je kunt Keltisch zeezout en gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen. Alles rustig laten koken en met een staafmixer mixen.


Enjoy!


Wist je dat 4x per week soep eten als ontbijt goed voor je gezondheid is?








148 weergaven0 opmerkingen